* İtalya`ya Vize Almak Şimdi Daha Kolay - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

* İtalya`ya Vize Almak Şimdi Daha Kolay

Artık, üyelerimiz, mülakat için İzmir`e gelmeleri gerekmeden kurye yolu ile vize başvurusunda bulunabilecekler.

Üyelerimizin bu yeni yöntemden kazançları şunlar olacak:

• masrafalar azalacaktır(yolculuk ve konaklama masrafları, ve turizm acentelerinin aldıkları komisyon)
  • işlemleri daha kısa zamanda gerçekleşecektir.

Kurye yolu ile vize başvurusu kabul etme projesi

Proje, İzmir İtalya Konsolosluğu`nun (Konsolosluk) hukuksal çalışma bölgesi dahilinde bulunan Ticaret ve Sanayi Odalarının (Oda) üyelerini, çalışanlarını, ve işbirliği yaptıkları kişileri kapsamaktadır.

Projesinin amacı, İzmir dışında mukim olanların kurye yolu ile vize başvurusu yapabilmelerini sağlamaktır.

Başvuruda bulunucak olanların kazançları şunlar olacaktır :

işlemleri daha kısa zamanda gerçekleşecektir.

Başvuru üç safada gerçekleşecektir :

Bilgi alma ve başvuru belgelerini gönderme

Başvurunun değerlendirilmesi

Başvuru belgelerinin alınması ve vizenin verilmesi

1. Bilgi alma ve başvuru belgelerini gönderme

Vize başvusurunda bulunacak olanlar iDATA`dan, geçerli İtalyan yönetmeliği tarafından belirlenmiş olan belgelerin listesini alacaktır

Vize başvurusunda bulunacak olanlar bağlı bulundukları Odadan bir referans mektubu isteyeceklerdir (imza sürküleri gereklidir).

Vize başvurusunda bulunacak olanlar vize konsolosluk ücretini, iDATA işlem ücretini, kurye ücretini ve belgelerini eksikksiz olarak bağlı bulundukları Odaya sunucaklardır.

Oda, başvuru evraklarını ve ücretleri kurye yolu ile iDATA `ya göndereceklerdir.

2. Başvurunun değerlendirilmesi

Vize başvurusu ilk olarak iDATA`da (belgelerin eksik olup olmadığı konrol edilmekte) ve, daha sonra Konsoloslukta değerlendirilmektedir(vizenin verilmesi için karar verilmektedir).

1.b`de bahsi geçen garanti mektubu ile Konsolosluk, vize başvurusunda bulunacak olanların mülakat için İzmir`e gelmelerini istemeyecektir. Buna Konsolosluk tarafından belirlenecek olan bazı hassas durumlar dahil değildir.

Belgelerin eksik olması halinde iDATA Odaya haber verecek olup, Oda ilgiliden bunları temin etmeli ve iDATA`ya iletmelidir.

3. Başvuru belgelerinin alınması ve vizenin verilmesi

iDATA belgeleri toplayacak ve onları vize verilmiş pasaport ile Odaya göndercektir

Oda bu belgeleri üyelerine teslim edecektir.

Gönderi masrafları

Bu masraflar(gönderme ve iade) vize başvurusunda bulunacak olanlara aittir.

Gönderinin sorumluluğu

Kurye ile gönderilmiş olan belgelerin ve maddi ücretlerin kaybolması durumunda Konsolosluk ve iDATA sorumlu değildir.

İzmir İtalya Konsolosluğu ve iDATA kuryeden kaynaklanacak olan gecikmelerden sorumlu değildir.

Ücretler

Konsolosluk vize ücreti : 130 TL;

163 TL çalışma ve aile birleşim vizeleri için

iDATA işlem ücreti 45 TL`dir(iDATA`nın kurye yolu ile alacağı başvuruların lojistik yükünden dolayı taban fiyata 5 TL eklenmiştir).

Bu ücretlerde oluşabilecek değişiklikler, iDATA tarafından Odalara bildirilecektir.

Projesini işlemesi

iDATA`nın Oda tarafından gönderilecek olan bu belgeleri teslim almasından itibaren 24 saat içerisinde başlayacaktır.

Vize başvurusunda bulunacak kişinin kilik ve iletişim bilgileri

Refarans mektubu ve bu mektubu imzalayan yetkililere ait imza sirküleri

Odanın bu şartları kabul eden yazısı

iDATA iletişim bilgileri