*Jeotermal Alan İhalesi Hk. - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

*Jeotermal Alan İhalesi Hk.

Değerli Üyemiz,

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü tarafından jeotermal enerjiye yönelik olarak araştırma ve sondaj çalışmaları sonrasında ülkemizde bilinen jeotermal sahaların birçoğunun ortaya çıkarılması sağlanmıştır. 5686 sayılı Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralli Sular Kanununa istinaden kurum adına arama ruhsatı aldığı sahalarda kaynak varlığı tespit ettiği alanlarda ihale işlemleri yürütülmektedir.

Bu kapsamda ülke ekonomisine kazandırılması açısından ısıtma ve termal turizme uygun olarak Hatay-Merkez-Alaattin, Hatay-Merkez-Mücahitler-Tahtaköprü, Hatay-Kırıkhan-Kamberlikaya-Kumlu-Akpınar, Ankara-Çamlıdere-Meşeler-Tatlak, Ankara-Ayaş-Akkaya, Nevşehir-Derinkuyu-Suvermez, Eskişehir-Merkez-Ağapınar olmak üzere toplam 7(yedi) adet ruhsatlı Jeotermal Alanla ilgili son teklif verme tarihi 23.01.2014 saat 11.00'dır.

Adı geçen Jeotermal Alanlarla ilgili ilan metni, 19.12.2013 tarih ve 28856 sayılı Resmi Gazete ile Kurumun www.mta.gov.tr adresinde yayınlanmıştır.