*Kamu İhale Mevzuatı Değişiklikleri Hk. - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

*Kamu İhale Mevzuatı Değişiklikleri Hk.

Değerli Üyemiz,

Kamu İhale  mevzuatında bir takım değişikliklere gidilmiştir. 07.06.2014  tarihli ve 29023 sayılı Resmi Gazete' de yayımlanmış olan değişikliğe  göre kamu ihalelerine  katılmak  isteyenlerin Elektronik Kamu Alımları Platformuna(EKAP) kayıtlı olması zorunluluğu getirilmiştir.Ekte  konu ile  ilgili Kamu İhale Kurumu'nun  yazısı  bulunmaktadır.

Buna göre;T.C. vatandaşı gerçek kişi, T.C. kanunlarına göre  kurulmuş tüzel kişiler ve  Ortak girişimlerde T.C.kanunlarına  göre  kurulmuş tüzel kişiler ile T.C.vatandaşı gerçek kişi ortakların  tamamının  yenilenmiş olan  Kamu İhale mevzuatına  göre  EKAP 'a kayıt  olması  zorunlu hale  getirilmiştir.

01.01.2015 tarihinden  itibaren  gerçek kişi ve  firmalar ön yeterlilik dokümanı  veya ihale  dokümanını satın  alamayacak dolayısıyla  ihalelere  katılamayacaktır.

Bu çerçevede ,01.01.2015 tarihi itibari ile  gerçek ve  tüzel kişilerin  hak  mahrumiyetine  uğramaması ve  uygulamadaki birliğin sağlanabilmesi için EKAP a kayıt olunması  gerekmektedir.

Kamu İhale Kurumu Yazısı