*KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

*KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK

07/09/2016  tarihinde  Resmi  Gazetede  yayımlanarak  yürürlüğe  giren 6745  sayılı Yatırımların  Proje  Bazında  Desteklenmesi  ile  Bazı  Kanun ve Kanun  Hükmünde  Kararnamelerde Değişiklik  Yapılmasına  Dair  Kanun 69.  Maddesi ile 6292 sayılı  Kanuna eklenen Geçici 4. Maddesi İLE 6831 Sayılı Kanunun 2/B maddesi uyarınca orman sınırları dışına çıkarılan taşınmazlarla ilgili olarak bu taşınmazları kullananlara sürelerle ilgili yeni haklar getirilmiştir. Buna göre; orman sınırları dışına çıkarılan taşınmazlar için  07/09/2016 tarihinden itibaren;

Süresi içinde baş vurmayanlara altı ay başvuru süresi,

Kendilerine yapılan tebligatta belirtilen bedeli süresi içerisinde ödemeyenlere altı ay ödeme süresi,

Taksitli satışlarda, sözleşmesinde belirtilen taksitlerden ikiden fazlasını vadesinde ödemeyenlere altı ay ödeme süresi verilir denilmiştir.

Ayrıca, 6292 sayılı Kanunun 12 inci maddesi gereğince Hazineye ait tarım arazilerini satın almak isteyenler için, bu maddenin yürülüğe girdiği 07/09/2016 tarihinde itibaren başvuru süresi bir yıl uzatılmıştır.

İlgililere duyurulur.