KARAPARANIN AKLANMASI VE TERÖRİZMİN FİNANSMANI ANKETİ - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

KARAPARANIN AKLANMASI VE TERÖRİZMİN FİNANSMANI ANKETİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden Odamıza iletilen yazıda, Mali Suçlar Araştırma Kurulu Başkanlığı’nın yazısına atfen, ülkemizin 1991 yılından beri üyesi bulunduğu Mali Eylem Görev Gücü (Financial Action Task Force-FATF) tarafından ülkemizin Karaparanın Aklanması ve Terörizmin Finansmanı (KA/TF) ile mücadele sisteminin değerlendirildiği ve bu değerlendirme kapsamında ülkemizin ilk FATF değerlendirmesinin raporlamasının Şubat 2021 tarihinde yapılacağı bildirilmiştir.

Yazıda, FATF değerlendirmesi neticesinde tespit edilen eksikliklerin giderilmesini teminen gerekli tedbirlerin alınması ve KA/TF ile mücadelenin daha etkin yürütülmesi ve uluslararası yükümlülüklerimizin yerine getirilmesi amacıyla Mali Suçlar Araştırma Kurulu Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen çalışma kapsamında, kuyumculuk sektöründe faaliyet gösteren firmaların ekte sunulan soru setini doldurmaları gerektiği belirtilmektedir.

Bu kapsamda 5549 sayılı Kanunun “Bilgi ve Belge Verme” başlıklı 7. maddesi uyarınca,  ilgili üyelerimizin söz konusu soru setini doldurarak en geç 10 Mayıs 2020 tarihine kadar info@fto.org.tr adreslerine ulaştırılması hususunu bilgilerinize sunarız.

KATF SORU SETİ