Karayolu Taşıma Yönetmeliğinde Değişikliği Hakkında Duyuru - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Karayolu Taşıma Yönetmeliğinde Değişikliği Hakkında Duyuru

Değerli Üyemiz,

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca Karayolu Taşıma Yönetmeliğinde değişiklik yapılmış olup, anılan değişiklikler 31.12.2021 tarih ve 31706 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır.

Birliğimizin girişimleri sonucunda yapılan değişikliklerden sektörü ilgilendiren en önemli değişiklik yetkin belgesi sahiplerinin Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetleme sistemine veri gönderme zorunluluğu;

• C2, C3, L1, L2, N1, N2, T1 veya T2 yetki belgesi sahibi gerçek veya tüzel kişiler ile C1, K1, K2 veya K3 yetki belgesine sahip tüzel kişiler için 1/1/2023 tarihine kadar,
  • C1, K1 K2 veya K3 yetki belgesine sahip gerçek kişiler için 1/1/2024 tarihine kadar ertelenmiştir.

Ayrıca söz konusu Yönetmeliğe ilişkin değişiklik tablosu ek olarak sunulmaktadır.

karayolu-tasima-yonetmeligi-degisiklik-tablosu.pdf