* Kartaca - Tunus Yatrım Forumu Hakkında - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

* Kartaca - Tunus Yatrım Forumu Hakkında

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Biriliği’nden alınan yazıda, Dış Ticaret Müsteşar Yardımcısı Sayın Bülent Uğur Ecevit başkanlığında teknik bir heyet tarafından, 4-7 Nisan 2011 tarihlerinde Tunus’a resmi bir ziyaret gerçekleştirildiği iletilmektedir.

Yazıda devamla, bahse konu ziyaret sırasında Tunus’taki Türk yatırımlarının güvenliğinin sağlanması ve mevcut yatırım ortamının gözden geçirilmesi kapsamında Yabancı Yatırımları Teşvik Ajansı (FIPA) Genel Müdürü Noureddine ZEKRI ile bir görüşme düzenlendiği bildirilmektedir.

Söz konusu görüşme sırasında FIPA Genel Müdürü Noureddine ZEKRI tarafından Tunus’ta hali hazırda 3.200 yabancı sermayeli firmanın faaliyet gösterdiği, yeni dönemde izlenecek daha adil ve şeffaf politikalar sayesinde Tunus’ta yabancı doğrudan yatırımların artmasının planlandığı ve Türk firmaları tarafından mevcut durumda Tunus’ta gerçekleştirilecek yatırımlara müteşekkir kalacakları ifade edildiği vurgulanmaktadır.
Bu kapsamada, FIPA Genel Müdürü Noureddine ZEKRI tarafından, 17 haziran 2011 tarihinde başkent Tunus’ta gerçekleştirilecek Kartaca Yatırım Formunun adının değiştirilerek düzenlenmesinin planlandığı ve anılan Foruma Türk firmaları tarafından etkin bir katılım beklendiği belirtilmektedir.

Başvuru koşullarına ilişkin bilgilere, Türkiye Cumhuriyeti Tunus Büyükelçiliği ile aşağıda verilen iletişim bilgilerinden temasa geçilebilir.

Saygılarımızla,

Türkiye Cumhuriyeti Tunus Büyükelçiliği