* Katar´a Seyahat Edecek Vatandaşlarımıza Duyuru - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

* Katar´a Seyahat Edecek Vatandaşlarımıza Duyuru

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği´nden alınan bir yazıda, Katar´a gidecek Türk işadamları ile turizm maksadıyla bu ülkeyi ziyaret edecek vatandaşlarımıza Doha Uluslararası Havalimanında vize ita edilmesi uygulamasına ilişkin olarak, ilave bazı kolaylıklar getirildiği bildirilmiştir.

Bu kapsamda, aşağıdaki koşulları karşılayan Türk vatandaşlarının, 100 Katar Riyali harç karşılığında iki hafta ikamet süreli giriş vizelerini Doha Uluslararası Havalimanından temin edebilecekleri belirtilmiştir.

- 1000 ABD Doları karşılığı nakit para veya aynı miktarlı limitli geçerli kredi kartına sahip olunması,
- Gidiş-dönüş uçak bileti bulunması,
- Doha´daki otellerden birinde rezervasyon yaptırılması veya yanında konaklayacağı, Katar´da ikamet eden bir akrabanın olduğunun belgelenmesi.

Yazıda ayrıca, alınan giriş vizelerinin en fazla bir ay süre için uzatılabileceği de Katar tarafınca bildirildiği ifade edilmiştir.

Bilgilerinize sunarız,