* Kazakistan`daki Ekonomik Bölgeler Hk. - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

* Kazakistan`daki Ekonomik Bölgeler Hk.

Sayın Üyemiz,

Kazakistan Büyükelçiliği, Kazakistan ile Türkiye arasında karşılıklı yatırımları artırmak amacıyla, Kazakistan’la faaliyet gösteren Özel Ekonomik Bölgeler hakkında bilgiler paylaşmaktadır.

13 kasım 2012 tarihinde, Kazakistan’ın Taraz şehrinde, “Taraz Kimya Park” adlı Özel Ekonomik Bölge (ÖEB) kurulduğu, 2013 yılının Şubat ayında ÖEB yönetimi için “Taraz Kimyasal Park ÖEB Yönetim Şirketi A.Ş.'nin kurulduğu, bu şirketin Kazakistan Milli Refah Fonu “Samruk-Kazyna” bünyesinde faaliyet gösterdiği ve “Taraz Kimyasal Park” ÖEB için 1 Ocak 2013 tarihinden itibaren arsa vergileri, mülkiyet vergileri, kurumsal vergiler, vs. gibi birçok kolaylık ve muafiyetin hayata geçirildiği bildirilmektedir.

Söz konusu ÖEB ile ilgili bilgi TOBB web sitesinin (www.tobb.org.tr) “Hizmetler/Uluslararası İş İmkanları — Ülke Duyuruları / Kazakistan” bölümünde yer almakta olup, ÖEB’nin yönetim ve sekretaryasına +7 707 4841677 ve +7 701 7310575 numaralı telefonlardan ulaşılabilmektedir.