Kendi Elemanını Kendin Yetiştir - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Kendi Elemanını Kendin Yetiştir

İşbaşı Eğitim Programı

Üyelerimizin ve işyerlerinin personel bulma ve yetiştirme konusundaki sorununa Çalışma ve İş Kurumu tarafından başlatılan “İşbaşı Eğitim Programları” ile son verilecektir. Program ile işsizlerin işgücü piyasasına girişleri kolaylaştırılması, mesleki tecrübe kazanması ve hem de işgücü piyasasının ara eleman ihtiyacının karşılanması amaçlanmaktadır.

Program dâhilinde işe alınan personelin 6 ay boyunca,  katıldığı her bir iş günü için 25 TL cep harçlıkları verilecek olup, bunun yanı sıra, her bir katılımcı için iş kazası ve meslek hastalığı sigorta primi ile genel sağlık sigortası primi de İşkur tarafından karşılanacaktır.

Programdan yaralanacak işletmeler;

• En az 2 çalışanının olması,
  • İşletmenin içerisinde bulunduğu (cari) aydaki çalışan sayısının, geriye dönük son 3 ayın çalışan sayısı ortalamasından düşük olmaması,
  • İşveren olarak İşkur'a kayıtlı olması, gerekir.

İşe alınacak personel ise;

• İşkur'a kayıtlı bir işsiz olması,
  • 15 yaşını tamamlamış olması,
  • Katılımcıların işverenin 1. dereceden yakını olmaması,
  • Öğrenci olmaması, (İkinci Öğretim, Açık öğretim beklemeli ve kayıt   dondurmuş öğrenciler hariç)
  • İş Başı Eğitim Programına başlamadan önceki 3 aylık dönemde işyerinde çalışmıyor olması, şartları aranır.

Program dâhilinde, işverenlerin kendi elemanını yetiştirmesi imkânı sağlanacaktır. Personel ihtiyacını program çerçevesinde karşılamayı düşünen üyelerimiz ve işverenler Odamız ile irtibata geçebilirler.

Detaylı Bilgi için:

İlkkan BÜYÜKTAHANCI