* Kenyalı İşadamları Heyeti ile İkili Görüşmeler - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

* Kenyalı İşadamları Heyeti ile İkili Görüşmeler

DEİK/Türk-Kenya İş Konseyi tarafından, Kenya’dan ülkemizi ziyarete gelecek olan 135 kişilik işadamı heyetinin Türk iş adamları ile görüşmelerini sağlamak amacıyla 22 Ağustos 2013 tarihinde, İstanbul’da Holiday Inn İstanbul Airport Otel’de 14:00 ile 17:00 saatleri arasında ikili görüşmeler gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.

Doğu Afrika Bölgesi’nin en gelişmiş ülkelerinden biri olan Kenya, 2012 verilerine göre yaklaşık 43 milyon nüfusu, 14,7 milyar dolar toplam ithalatı, 4,5 milyar dolar ihracatı ve 41,1 milyar dolar GSYIH’sı olan bir ülkedir. Geçtiğimiz yıl % 4,7 oranında büyüme gösteren Kenya ile Türkiye’nin ticaret hacmi yaklaşık 156 milyon dolara ulaşmıştır. Türkiye’nin Kenya’dan ithalatı 18 milyon dolar iken, ihracatı 138 milyon dolar olarak kaydedilmiştir.

Kenya, yatırımcıları iyi havaalanları, esnek çalışma şartları ve yatırım kanunlarıyla kendisine çekmektedir. Bununla birlikte Kenya, bir dizi çok taraflı ve ikili ticaret anlaşmalarının tarafı durumundadır. Dünya Ticaret Örgütü üyesi olan ve Afrika Büyüme ve Fırsat Yasası (AGOA) kapsamında giyim eşyaları başta olmak üzere bir dizi üründe ABD’ye; Asya-Karayip-Pasifik-AB Ticaret Anlaşması çerçevesinde AB pazarına gümrüksüz ihracat imkanı sunan Kenya ayrıca COMESA üyesidir. Bütün bu ortaklıkların dışında Kenya; Tanzanya, Uganda, Brundi ve Rwanda ile birlikte Doğu Afrika Birliği (East African Community- EAC) üyesidir.

Bu çerçevede pek çok iş ve yatırım imkanı sunan Kenya’dan ülkemizi ziyarete gelecek olan işadamlarının faaliyet göstermekte oldukları sektörler arasında giyim, tekstil, deri, inşaat, gayrimenkul, otelcilik, otomotiv, kağıt ve matbaa, finans, sağlık ekipmanları, çay ve kahve ihracatı, tarım ürünleri ithalatı, mücevherat, elektrikli aletler ve mobilya yer almaktadır.

Bu alanlarda Kenyalı işadamları heyeti ile ikili görüşme imkanı sunacak söz konusu organizasyona katılmak isteyen üyelerimizin ekteki katılım formunu doldurarak DEİK’e (İlgili kişi: Görkem Karabeyoğlu, e-posta: afrikabolgesi@deik.org.tr, Tel: 0212 339 50 61) iletmeleri gerekmektedir.

Katılım Formu