*Kimlik Bildirme Belgeleri Hakkında Duyurulur - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

*Kimlik Bildirme Belgeleri Hakkında Duyurulur

1774 sayılı Kimlik Bilgilendirme Kanunu'nun 6. Maddesi b bendine göre tüm işyeri sahipleri işyerleri ile ilgili olarak kimlik bildiriminde bulunmakla yükümlüdür.

Bu kapsamda işverenler geçici ve sürekli çalışanların kimlik bilgilerini “İşletici Kimlik Bildirme Belgesi" (EK-1) ve "Çalışanlara Ait Kimlik Bildirme Belgesi" (EK-2) ile  işyerinin bulunduğu mahalle muhtarına onaylattırdıktan sonra bağlı olduğu polis merkezi amirliklerine bildirmek zorundadırlar.

1774 sayılı Kimlik Bildirme Kanuna aykırı hareket ederek kimlik bildiriminde bulunmayanlara 2014 yılı için 29.00.-TL.den 379.00.-TL.ye varan cezalar uygulanmaktadır. Kimlik bildirme belgesinde gerçeğe uygun olmayan bilgi verenlere ise aynı Kanunun 17. Maddesi gereğince 150.00.-TL. para cezası uygulanacaktır.

Aynı kanunun ilgili maddelerince de kayıtlarını bilgisayarda tutmak ve bilgisayar terminallerini genel kolluk kuvvetlerinin bilgisayar terminallerine bağlama zorunluluğu bulunan (30 yatak ve üzerinde kapasitesi bulunan oteller, pansiyonlar vb.) Kuruluşların aykırı hareket etmeleri durumunda ise 15.226 TL. idari para cezası öngörülmektedir. Para cezası uygulandığı halde yükümlülüklerini yerine getirmeyen aynı kuruluşun işletme ruhsatının iptal edilmesi için Emniyet Müdürlüğünce gerekli yasal işlemlerin başlatılacağı malumunuzdur.

Kimlik Bildirme Kanununun yukarıda bahsedilen ilgili maddeleri gereğince Ek-1 ve Ek-2 belgelerinin mahalle muhtarına onaylattırdıktan sonra Fethiye Polis Merkezi Amirliği Kimlik Bildirme Bürosuna her kişi için 2 nüsha halinde olacak şekilde nüfus cüzdan fotokopileri ve 1 adet fotoğraf ile birlikte dosyalanarak 30/06/2014 tarihine kadar götürmeleri gerekmektedir.

Not: Jandarma bölgesinde bulunan üyelerimiz bildirimlerini İlçe Jandarma Komutanlığına yapacaklardır.

EK-1: İşletici Kimlik Bildirme Belgesi  (FORM-1)

EK-2: Çalışanlara Ait Kimlik Bildirme Belgesi  (FORM-2)

EK-3: Düzenleme Kılavuzu

İşletici Kimlik Bildirme Belgesi