* Kimyasal Aktif Madde ve Biyolojik Ürünlerin Üretimi, İthalatı ve Kullanımı Hakkında - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Sayın Üyemiz;

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği´nden aldığımız bir yazıda; halk sağlığı alanında zararlılarla mücadele amacı ile kullanılan kimyasal aktif madde ve biyolojik ürünlerin üretimi, ithalatı ve kullanımına, 27 Mayıs 2009 tarihli ve 15759 sayılı Makam Oluruyla yeni bir düzenleme ve sınırlama getirildiği, söz konusu sınırlamanın Ek-1´de listelenen aktif maddelerin 01.10.2009 tarihinden itibaren üretim ve ithalatının durdurulması, piyasada mevcut ürünlerin stok durumuna göre en fazla 12 ay daha kullanılması ve Ek-2´de listelenen maddelerin ise 25.10.2009 tarihinden itibaren listede belirtilen ürün tipinde olanların üretim ve ithalatının durdurulması ve piyasada mevcut ürünlerin stok durumuna göre en fazla 12 ay daha kullanılması şeklinde olduğu ifade edilmektedir.
Yasaklanacak aktif maddelere ilişkin Makam Oluru ile Eklerine  (Ek-1 ve Ek-2)
http://www.tobb.org.tr/organizasyon/sanayi/kalitecevre/cevremevzuat.php internet adresinden ulaşılabilmektedir.

Bilgilerinize Sunulur.