* Kırgızistan`daki HES Projeleri Hk. - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

* Kırgızistan`daki HES Projeleri Hk.

Sayın Üyemiz,

Kırgızistan Küçük ve Orta Ölçekli Enerji Üretimi Projeleri Kurumu Genel Müdürü Valery Dil’in Kırgızistan’daki Bişkek Büyükelçiliğimizi ziyaret esnasında, üretim potansiyeli çok yüksek olan Kırgızistan’da hali hazırda küçük ve orta ölçekli 41 yenilenebilir enerji üretim santrali tespit edildiğini ve söz konusu santralleri geliştirmek için çalışma başlattıklarını  belirtmiştir.

Ziyarette, Kırgızistan’da 2013 yılının Kasım ayına kadar beş HES’in devreye sokulmasının planlandığı ve Türkiye’den uzmanların gelmesi halinde karşılamaya ve bilgilendirmeye hazır olduklarının ve ülkemizle pilot çalışmalar yürütebileceklerinin ifade edilmiştir.

Bu çerçevede, konuya ilgi duyabilecek yatırımcılardan oluşacak bir heyetin, işbirliği imkanlarını görüşmek üzere Kırgızistan’ı ziyaretinde yarar görülmektedir.

Ziyarete ilişkin henüz bir program bulunmamakla beraber konuya ilgi duyacak firmalar, 15 Şubat 2013 tarihine kadar kaan.gaffaroglu@tobb.org.tr adresine bildirim yapabilirler.