KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI (KKYDP) HK. - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI (KKYDP) HK.

21 Kasım 2020 tarih ve 31311 sayılı Resmi Gazetede, Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında, “Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğ” yayımlanmıştır.

Doğal kaynaklar ve çevrenin korunmasını dikkate alarak kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, geriye dönük izlenebilirliğin sağlanması, gıda güvenilirliğinin güçlendirilmesi, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması, kırsal ekonomik altyapının güçlendirilmesi, tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanımının yaygınlaştırılması, yürütülmekte olan kırsal kalkınma çalışmalarının etkinliklerinin artırılması, kırsal toplumda yerel kalkınma kapasitesinin oluşturulmasına katkı sağlanması için yeni teknoloji içeren yatırımların desteklenmesi amacıyla Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında, “Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğ” yayımlandığı belirtilmektedir.

Söz konusu tebliğde; Hibe destekleriyle ilgili Proje Ön Değerlendirme Kriterleri başlığında, yatırım konusunun “coğrafi işaret tescili yapılmış bir ürünün işlenmesi” ile ilgili olması durumunda ilave puan uygulanacağı belirtilmiştir.

Yatırım konuları, hibe destekleri oranı, projelerin değerlendirilmesi hususlarının yer aldığı, Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında, ‘Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğ’e https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2020/11/20201121-4.htm ; Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırımlarının Desteklenmesi Hakkında Tebliğ'e https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2020/11/20201121-5.htm ; Ekonomik Yatırımlar Uygulama Rehberine, https://www.tarimorman.gov.tr/Duyuru/1247/Ekonomik-Yatirimlar-Uygulama-Rehberi adresinden ulaşılabilmektedir.

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) kapsamındaki %50 hibe desteği sağlayan 14. etap kırsal ekonomik altyapı yatırımları ile tarıma dayalı ekonomik yatırımların desteklenmesine ilişkin 2020/24 ve 2020/25 no'lu her iki tebliğe ilişkin bilgi notu ekte sunulmaktadır.

Coğrafi işaret konusunda faaliyet gösteren üyelerimize ve ilgili yatırımcılara önemle duyurulur.

KKYDP BİLGİ NOTU