KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ BAŞVURUSUNUN ve ÖDENEĞİN SÜRESİNİN UZATILMASI HK. - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ BAŞVURUSUNUN ve ÖDENEĞİN SÜRESİNİN UZATILMASI HK.

Yeni Korona virüs (COVID-19) nedeniyle dışsal etkilerden kaynaklanan dönemsel durumlar kapsamındaki zorlayıcı sebep gerekçesiyle kısa çalışma uygulanan işyerleri için;

• Resmi Gazete'nin 23.12.2020 tarihinde yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre, 1 Ocak 2021 tarihinden sonraki döneme ilişkin kısa çalışma ödeneği başvurusunda bulunan iş yerleri için anılan 30 Haziran tarihi, 31 Ocak 2021 olarak uygulanacaktır. Öte yandan, Kısa Çalışma Ödeneği yararlanma süresi 30.06.2020 öncesi başvuru yapanlar için 28.02.2021 tarihine uzatılmıştır.
  • Aynı gazetede yer alan diğer Cumhurbaşkanı kararıyla da 31 Aralık'a kadar kısa çalışma başvurusunda bulunmuş işyerleri için kısa çalışma ödeneği süresi, 28 Şubat 2021'e kadar uzatılmıştır.
  • Cumhurbaşkanlığı Kararıyla 31 Aralık öncesi başvuruda bulunmayan işyerlerinin de başvuru yapabilmelerinin sağlanmıştır. 31 Aralık tarihine kadar Kısa Çalışma Ödeneğine başvurmayan işyerlerimiz 31 Ocak 2021 tarihine kadar e-devlet aracılığıyla başvurmaları durumunda 1 Ocak 2021 tarihinden sonraki dönem için 3 ay süreye kadar Kısa Çalışma Ödeneğinden yararlanabileceklerdir.

Tüm üyelerimize duyurulur.