KOBİLERE YÖNELİK TİCARİ ALACAK SİGORTASI - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

KOBİLERE YÖNELİK TİCARİ ALACAK SİGORTASI

”KOBİ’lere Yönelik Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası”, 04/06/2018 tarihli ve 2018/11892 sayılı Bakanlar Kurulu’nun “Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelere Yönelik Ticari Alacak Sigortası Sunulmasını içeren Devlet Destekli Sistemin İşleyişine Dair Kararı” ile oluşturulan, kuruluşundan itibaren en az 2 yıl geçmişi olan, vergi ve SGK borcu bulunmayan ve risk değerlendirme kriterlerini sağlayan Mikro ve Küçük İşletme sınıfına giren işletmelerin faydalanabileceği bir sigorta sistemidir.

Söz konusu sistemle KOBİ’lerin herhangi bir teminata bağlanmamış vadeli satışlarından doğan borcun ödenmeme riskinin teminat altına alınarak, öngörülemeyen tahsilat problemlerine karşı korunması yoluyla finansal yapılarının güçlendirilmesi ve böylece asıl faaliyet alanlarına odaklanmalarının sağlanması amaçlanmıştır.

Bu kapsamda Halk Sigorta,  19.04.2019 tarihinde T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü tarafından görevlendirilmiş olup, detaylı bilgiye http://alacaksigortasi.org adresinden ulaşılabilecek; söz konusu sistem hakkında soru, görüş, öneriler ve tanıtım toplantılarına davet için ticarialacaksigortasi@halksigorta.com.tr adresinden Halk Sigorta ile iletişime geçilebilecektir.

Üyelerimize önemle duyurulur.