KONAKLAMA İSTATİSTİKLERİNİN BİLDİRİLMESİ - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

KONAKLAMA İSTATİSTİKLERİNİN BİLDİRİLMESİ

TC Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü’nün 22.11.2019 tarihli yazısında, 5429 sayılı Türkiye İstatistik Kanunu ve Resmi İstatistik Programı(RİP) çerçevesinde konaklama tesislerinin istatistiki verilerini zamanında ve tam olarak verilmesinin büyük önem arz ettiği bildirilmektedir.

Bu kapsamda, anılan kanunun ilgili maddesi gereğince “istatistiki bilgileri geçerli bir mazereti olmaksızın, belirlenen şekil ve sürede vermeyen veya eksik ya da hatalı veren gerçek ve tüzel kişiler hakkında idari para cezası uygulanabileceği” bildirilmektedir.

İşletmelerin Konaklama İstatistik Sistemine kayıt olmaları için ekte yer alan Bakanlık belgeli ve Belediye belgeli formlardan ilgili olanı doldurarak Bakanlığa iletilmesi hususunda İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne iletmeleri gerekmektedir.

İlgili Üyelerimize Duyurulur.

Detaylı Bilgi İçin: