* Kongo Demokratik Cumhuriyeti Ticaret ve Endüstri Odası Heyeti ile Toplantı ve İkili Görüşmeler Hk. - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Sayın Üyemiz,

DEİK/Türk-Afrika İş Konseyleri tarafından, Kongo Demokratik Cumhuriyeti Ticaret ve Endüstri Odası’ndan ülkemizi ziyarete gelecek olan 33 kişilik heyetin Türk iş adamları ile görüşmelerini sağlamak amacıyla 29 Nisan 2013 tarihinde, İstanbul TOBB Plaza’da, saat 14:00 ile 17:00 saatleri arasında bilgilendirme toplantısı ve ikili görüşmeler gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.

Orta Afrika Bölgesi’nde yer alan Kongo Demokratik Cumhuriyeti (KDC), 2012 verilerine göre yaklaşık 75 milyon nüfusu, 9,2 milyar dolar toplam ithalatı ve 18 milyon dolar GSYIH’sı olan bir ülkedir. Geçtiğimiz yıl %7,1 oranında büyüme gösteren KDC ile Türkiye’nin ticaret hacmi 65 milyon dolara ulaşmıştır. Türkiye’nin KDC’den ithalatı 41 milyon dolar iken, ihracatı 24 milyon dolar olarak kaydedilmiştir.

Söz konusu heyetin görüşmek istediği konular arasında bankacılık, tarım, inşaat, enerji ve madencilik, ulaştırma, petrol, eğitim, altyapı, içme suyu, sağlık ve mesleki eğitim gibi konular yer almaktadır.

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’ndeki iş ortamı ve fırsatlarına ilişkin bilgilendirme ile KDC heyetiyle ikili görüşme imkanı sunacak söz konusu toplantıya katılmak isteyen üyelerimizin ekteki katılım formunu doldurarak DEİK’e (Görkem Karabeyoğlu, e-posta: afrikabolgesi@deik.org.tr, Tel:0 212 339 50 61) iletmeleri gerekmektedir.

Katılım Formu