KOOPERATİF GENEL KURUL TOPLANTILARI HAKKINDA ÖNEMLİ DUYURU - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

KOOPERATİF GENEL KURUL TOPLANTILARI HAKKINDA ÖNEMLİ DUYURU

Değerli Üyemiz,

T.C. Ticaret Bakanlığı Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü’nün 21.09.2020 tarih ve 57561179 sayılı yazısı ile, Dünya Sağlık örgütü (DSÖ) tarafından COVID-19 salgının “pandemik bir salgın” olarak ilan edildiği, salgının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla kamu düzeni açısından Sağlık bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri ve Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçildiği belirtilerek; T.C. Ticaret Bakanlığımızın görev ve yetki alanı içerisinde bulunan Kooperatifler ve Üst Kuruluşları ile Esnaf ve Sanatkarlar Meslek kuruluşlarının olağan ve olağanüstü genel kurul toplantılarının alınan risklerin bertaraf edilmesi ve ortaya çıkacak zararların önüne geçilmesi amacıyla 31 Ekim 2020 tarihine kadar ertelendiği bu tarihten itibaren üç ay içinde yapılmak üzere gerekli tedbirlerin alınması, mevcut organların görev ve yetkilerinin erteleme süresi sonrasında yapılacak ilk genel kurula kadar devam etmesinin Makam onayı ile uygun görüldüğü bildirilmiştir.

Bilindiği üzere 1163 sayılı Kooperatifler kanununun 45.maddesine göre olağan genel kurul toplantılarının her hesap dönemi sonundan itibaren 6 ay içinde yapılmasının, 87.maddesine göre de Ticaret İl Müdürlüğü’nden Bakanlık Temsilcisi talebinde bulunulmasının zorunlu olduğu, Temsilci bulundurulmadan yapılacak olan toplantıların geçerli olmadığı da göz önüne alınarak talimat gereğince genel kurul toplantılarının 31.10.2020 tarihinden sonra üç ay içinde yapılması gerekmektedir.