* KOSGEB’İN YENİ KREDİ DESTEK PAKETİNE BAŞVURU 12 EKİM’DE BAŞLIYOR - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

* KOSGEB’İN YENİ KREDİ DESTEK PAKETİNE BAŞVURU 12 EKİM’DE BAŞLIYOR

KOSGEB’İN YENİ KREDİ DESTEK PAKETİNE BAŞVURU 12 EKİM’DE BAŞLIYOR

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, KOSGEB`in Yeni Kredi Faiz Desteği Programı çerçevesinde 100 bin işletmeye toplam 2,5 milyar lira tutarında kredi kullandırılacağını açıkladı.

YENİ KREDİ FAİZ DESTEĞİ PROGRAMI

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Yeni Kredi Faiz Desteği Programı uygulaması ile kredi faizinin yüzde 75`inin KOSGEB, yüzde 25`inin ise krediyi kullanan KOBİ tarafından karşılanacağını bildirdi. Ergün, kredinin ilk 3 ayının ödemesiz, kalanının aylık eşit taksitler halinde ödemeli, toplam 12 ay vadeli kredinin işletme başına üst limiti 25 bin lira olacağını söyledi.

Ergün, esnaf ve KOBİ`lere yönelik "Yeni Kredi Destek Paketi"ni açıkladığı basın toplantısında, şahıs işletmelerinde işletme sahibinin kadın girişimci olması halinde, işletme başına kredi üstü limitinin 30 bin lira olacağını belirtti.

Bu program çerçevesinde 100 bin işletmeye toplam 2,5 milyar lira tutarında kredi kullandırılacağını da kaydeden Ergün, KOBİ`lerin yeni teknoloji kullanımı, yeni iş yerine taşınma, işlerini büyütme, yeni yatırım, ham madde alımı, üretim ve pazarlama, eğitim ve danışmanlık, yurt dışı pazarlara açılım ve geliştirme, ihracatın finansmanı ve münferit projelerinin finansman amacı ile bu krediden yararlanabileceklerini söyledi.

Ergün, verilen kredileri amaç dışı kullandığı tespit edilen işletmelerin, KOSGEB desteklerinden mahrum bırakılacağını belirterek, "Bu konuda, KOBİ`lerimizi özellikle uyarmak istiyorum" dedi.

KREDİ GARANTİ FONU BU SÜREÇTE DEVREDE

Bakan Ergün, teminat sıkıntısı yaşayan KOBİ`ler için Kredi Garanti Fonu`nun bu süreçte devrede olacağını belirterek, Kredi Garanti Fonu`nun şartlarının bu programlardan yararlanacak KOBİ`lere yüzde 50 indirimli olarak uygulanacağını belirtti.

Ergün, Acil Durum Kredisi`nde ise Kredi Garanti Fonu`nun KOBİ`lere daha uygun şartlarda teminat sağlayacağını söyledi.

Esnaf sanatkar kesimine kefalet sağlamada TESKOMB ile işbirliği yapılacağını da belirten Ergün, ayrıca vergi borcu ve Sosyal Güvenlik Kurumu`na borcu olan işletmelerin de alacağı krediden mahsuplaşma yöntemiyle bu kredilerden yararlanabileceklerini kaydetti.

KOSGEB VERİ TABANINA KAYITLI OLMA ŞARTI VAR

Kredi Faiz Desteği Programlarına başvuru koşulları ile başvuru yapılacak bankaların önümüzdeki günlerde kamuoyuna ilan edilecktir. Kredi Faiz Desteği Programlarından yararlanmak isteyen üyelerimizin KOSGEB Veri Tabanına kayıtlı olma şartı aranacak. Bu nedenle, KOSGEB Veri Tabanına kayıtlı olmayan tüm işletmelerimizin 12 Ekim 2009 Pazartesi gününden itibaren odamızda bulunan KOSGEB hizmet merkezine başvurmaları gerekiyor.