KOSGEB Tarafından "Dijital Dönüşüm Destek Programı" Açıklanmıştır - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

KOSGEB Tarafından "Dijital Dönüşüm Destek Programı" Açıklanmıştır

Ülkemizin ulusal ve uluslararası hedefleri doğrultusunda, küçük ve orta ölçekli işletmelerin iş süreçlerinin geliştirilmesi ve verimli hale getirilmesi, rekabet güçlerinin yükseltilmesi ve ekonomideki paylarının arttırılması amacıyla dijital dönüşüm süreçlerinin desteklenmesi için KOBİ Dijital Dönüşüm Destek Programı açıklanmıştır.

Bu program kapsamında;

TÜBİTAK Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü (TÜSSİDE) tarafından belgelendirilen dijital dönüşüm danışmanlarından dijital dönüşüm danışmanlığı hizmeti almış, onaylı Dijital Dönüşüm Değerlendirme Analizi ve Yol Haritası Raporu* bulunan ve son 3 (üç) mali yıl “Faaliyet Karı” veya son mali yıl “Öz Kaynaklar Toplamı” negatif olmayan işletmeler başvuru yapabilecektir.

*TÜBİTAK Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü (TÜSSİDE) tarafından geliştirilen Dijital Dönüşüm Platformuna https://ddxmodel.tubitak.gov.tr/ adresi üzerinden ulaşılabilmektedir.

İşletme Başına Kredi Alt Limiti

1.000.000 TL

İşletme Başına Kredi Üst Limiti

20.000.000 TL

Destek Puanı

20*

Program Süresi

12 ay

Azami Kredi Vadesi

36 Ay

Destek

Makine, teçhizat, yazılım ve donanım Giderleri

Destek Programı kapsamında protokole taraf bankalar**

Türk Ekonomi Bankası A.Ş. (TEB)

*Destek Puanı, Başkanlık Makamı Oluru ile belirlenir.

**Bankalar, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ve KOSGEB arasında imzalanan Mutabakat Zaptı ve bankalarla yapılan işbirliği protokolleri kapsamında belirlenmektedir.

Kredi Türü

İşletme Başına Kredi Alt Limiti

İşletme Başına Kredi Üst Limiti

Azami Kredi Vadesi

Yatırım Kredisi

1.000.000 TL

20.000.000 TL

36 Ay

İşletmenin bankalardan kullanacağı kredinin vadesi en fazla 36 (otuz altı) aydır.

Program süresi içerisinde kredi kullanım süreçleri tamamlanmış olan kredilerin taksit ödemeleri eşit taksitler halinde 3’er aylık dönemlerde gerçekleştirilir. Ayrıca Banka tarafından uygun bulunması halinde kredi vadesi 36 (otuz altı) ayı aşmayacak şekilde 6 (altı) aya kadar ödemesiz dönem uygulanabilir.

Detaylı bilgi ve başvuru, https://www.kosgeb.gov.tr/site/tr/genel/destekdetay/9144/kobi-dijital-donusum-destek-programi sayfasından edinilebilmektedir. Üyelerimiz ayrıca, Arge ve Proje Birimini ziyaret edip detaylı bilgi ve destek alabileceklerdir.

İlgili üyelerimize duyurulur.