KOSGEB- Yeşil Dönüşüm Destek Programı - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

KOSGEB- Yeşil Dönüşüm Destek Programı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Odamıza gönderilen yazıda;

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından küçük ve orta ölçekli işletmelere yönelik KOBİ Yeşil Dönüşüm Destek Programının başlatıldığı, bu destek ile işletmelerin enerji etüdü maliyetleri ile etüt sonucu önerilen değişiklikler doğrultusundaki giderlerin bir kısmının KOSGEB tarafından karşılanacağı bildirilmiştir.

Yeşil Dönüşüm Destek Programı ile KOBİ'lerin yeşil dönüşüm konusunda mevcut durumlarının tespit edilerek sorun ve ihtiyaçlarının belirlenmesi, gerekli stratejilerin oluşturulması, kapasitelerinin geliştirilmesi ve öncelikli ihtiyaçlarının karşılanması amaçlanmaktadır. Program, Enerji Motorları Desteği ve Verimlilik Artırıcı Destek olarak iki ayrı modüle sahiptir. KOBİ'ler Enerji Motorları Desteği kapsamında 100 bin, Verimlilik Artırıcı giderleri içinse 400 bin liraya kadar destek alabilecektir.

Yeşil Dönüşüm Destek Programına ilişkin bilgi notu ekte bilgilerinize sunulmaktadır.

İlgili üyelerimize duyurulur.

kosgeb-kobi-yesil-donusum-destek-programi-hk.pdf