* Kuveyt`te Planlanan İnşaat ve Altyapı Projeleri - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

* Kuveyt`te Planlanan İnşaat ve Altyapı Projeleri

Sayın Üyemiz,

TOBB`dan alınan bir yazıda, Kuveyt İskân Bakanı Sn. Shuaib Al Muwaizri ile yapılan bir görüşme gerçekleştirildiği; anılan Bakanın, 2013 ve 2014 yılları için, yaklaşık 1 Milyar Kuveyt Dinarı(yaklaşık 3,5 Milyar Dolar) konut/bina yapımı planlandığını, ihalelerin 7.000, 15.000, 40.000 ve 100.000 konut gibi farklı sayılarda villa/konut yapımını içerecek şekilde farklı zamanlarda açılacağını, bu projenin yerleşim alanlarının, kanalizasyon, enerji ve yol bağlantıları gibi altyapı inşaatlarına da kapsadığını, konut inşaatları dışında bazı hükümet binalarının yapılacağını ifade ettiği belirtilmektedir.

Yazıda devamla, anılan Bakanın ayrıca ihalelerin Bakanlık internet sitesinden duyurulacağını, şeffaf bir ihale süreci gerçekleştirileceğini, ilgilenen firmaların ön yeterlilikten geçmeleri bakımından anılan Bakanlığa başvurmalarında fayda olduğunu, Ekim ayına kadar ön yeterlilik sürecinin tamamlanacağı ve ilgilenen firmaların pahw@housing.gov.kw adresi ile Bakanlığı başvurarak kendilerini tanıtacak sunumlar yapmalarının faydalı olacağını belirttiği iletilmektedir.