* Libya - Eximbank - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

* Libya - Eximbank

Sayın Üyemiz,

TOBB’den alınan yazıda, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından hazırlanan ve 09.04.2011 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan “Kredilerin ve Diğer Alacakların Niteliklerinin Belirlenmesi ve Bunlar İçin Ayrılacak Karşılıklara İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişik Yapılmasına Dair Yönetmelik neticesinde yeniden kredilerin yeniden yapılandırılmasına imkân tanındığı belirtilmektedir.

Bu çerçevede, Türk Eximbank’ın Yurt Dışı Müteahhitlik Köprü Kredisi kapsamında Libya’daki projelerine yönelik olarak riski bulunan firmaların talep etmeleri halinde, söz konusu kredilere ilişkin anapara tutarlarının anılan Yönetmeliğin Geçici 5 inci Maddesi uyarınca 1’er yıl erteleneceği belirtilmektedir.