* Libya`ya Deniz Sevkiyatları Hakkında - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

* Libya`ya Deniz Sevkiyatları Hakkında

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden alınan bir yazıda, Orta Anadolu İhracatçı Birliklerinden alınan bilgiye atfen un üreticisi olan bir kısım Birlik üyesi firmanın Libya`ya gerçekleştirecekleri ihracatlarda gemilerin varış limanına kadar güvenliklerinin sağlanması için yardım talep ettiği ifade edilmektedir.

Gemilerimizin Sirte Körfezi ve Trablus’ta yer alan limanlara gitmelerinin ve bu limanlardan yükleme/boşaltma yapmalarının bölgede devam eden çatışmalardan kaynaklanan güvenlik sorununun mevcudiyeti nedeniyle sakıncalı olduğu, Bingazi ve doğusunda yer alan limanlara ise gemilerle taşıma yapılmasında halihazırda bir sıkıntı olmadığı bildirilmektedir.

Ayrıca, her halükarda Libya’ya sefer yapmayı planlayan ticari gemilerimizin; seyir planlarını, gerekli askeri koordinasyonun sağlanmasını teminen Denizcilik Müsteşarlığı’na ve Dışişleri Bakanlığı’na önceden bildirmelerinin ve bu ülkedeki limanların durumu hakkındaki son gelişmelerle ilgili olarak Denizcilik Müsteşarlığı’nın duyurularının yakından takip edilmesinin faydalı olacağı ifade edilmektedir.

Saygılarımızla