* Libya / Yatırım Talebi [TOBB] - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

* Libya / Yatırım Talebi [TOBB]

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğin’den gelen yazıda, 05-09 Eylül 2009 tarihlerinde Dış Ticaret Müsteşar Vekili Cemalettin Damlacı Başkanlığında Libya’ya resmi bir ziyaret gerçekleştirildiği ve ziyaret sırasında yapılan görüşmelerde, Libya’nın ülkede bulunan atıl durumundaki mali kaynakların verimli kullanımı için Türkiye’de ve Türk firmaları ile ortaklık kurarak Afrika ülkelerinde çeşitli sektörlerde yatırım yapmak istediğinin öğrenildiği belirtilmektedir.

Libya Yatırım Kurumu yetkilileri ile yapılan görüşmede, Libyalı yetkililer, Türk firmalarla çevre ve ormancılık, tarım,tarıma dayalı sanayi, turizm, enerji, çimento sanayi, demir-çelik ve altın işleme sektörlerinde faaliyet gösteren Türk firmalarla işbirliği yapmak istediklerini ifade etmektedirler. Görüşmelerden Libya tarafının finansman imkanı sağlayabileceği anlaşılmaktadır.

Bu çerçevede, söz konusu sektörlerde Libyalı firmalarla işbirliği yapmak isteyen üyelerimizin fizibilite çalışması tamamlanmış proje tekliflerini en geç 15 Ekim 2009 tarihine kadar TOBB’a ( Telefon 0 312 218 22 21 , e-posta meric.gurdal@tobb.org.tr ) ulaştırmaları gerekmektedir.

Konu ile ilgili Türkiye-Libya Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) toplantı tutanağını odamızdan temin edebilirsiniz.

Yüksel KART

ARGE ve Uluslararası İlişkiler