* Meksika Vatandaşlarına Sınırda Vize Verilmesi Hk. - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

* Meksika Vatandaşlarına Sınırda Vize Verilmesi Hk.

Turistik veya ticari/iş görüşmesi amacıyla Türkiye’ye seyahat etmek isteyen geçerli hizmet, hususi ve umuma mahsus pasaport hamili Meksika vatandaşlarına, 20 ABD Doları/15 Avro karşılığında, 90 gün ikamet süreli müteaddit girişli vizelerin sınır kapılarımızda bandrol tatbiki suretiyle ita edilmesine 1 Eylül 2010 tarihinden itibaren başlanmıştır.

Anılan ülke vatandaşlarına 180 gün içerisinde toplam ikamet süresi 90 günü aşmamak kaydıyla müteaddit girişli olarak sınırda vize ita edilmesine ilişkin esaslar aşağıda maruzdur:

-Turistik amaçlı veya iş ve ticari görüşmeler kapsamında seyahat etmeleri;

-Geçerli ABD, Japonya, İngiltere, Kanada ve/veya Schengen vizesi hamili olmaları;

-ABD, Japonya, İngiltere, Kanada ve/veya Schengen bölgesi ülkelerinde ikamet eden Meksika vatandaşlarının sınır kapılarında geçerlilik süresi en az bir yıl olan ikamet tezkeresi veya daimi ikamet tezkeresi ibraz etmeleri.