* Meridian Capital Enterprises [TOBB] - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

* Meridian Capital Enterprises [TOBB]

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği`nden alınan bir yazıda, bazı Türk firmalarından alınan şikayetlerde, İngiltere ve Dubai`de ofisleri, İsrail`de ise merkezi bulunan Meridian Capital Enterprises (MCE) ünvanlı şirketin yüksek miktarlarda kredi vereceği taahhüdüyle firmaları zarara uğrattığı belirtilmektedir.

Anılan yazıda, Londra Büyükelçiliği, Ticaret Müşavirliği tarafından yapılan araştırma ve girişimler sonucu, söz konusu firmanın limited şirketlerin kayıtlı olmaları zorunlu olan kamu kuruluşu Companies Houste`ta 04.02.2009 tarihinde isim değiştirerek Business Assignments Ltd. adını aldığı, ancak anılan şirketin 08.09.2009 tarihinde kapandığı, finansal hizmet sağlayan firmaların kayıtlı olması gereken Financial Services Authority kayıtlarında ise bu isimde bir firmaya rastlanmadığı bildirilmektedir.

Muhtemel mağduriyetlerin önlenmesi için konu ile ilgili gerekli hassasiyetin gösterilmesini rica ederiz.