* Mesam, Müyap, Müzikbir, Ratem ve Müyobir`in 2011 Yılı Fiyat Tarifeleri Yayınlandı - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Genel Sekreterliği’nden Odamıza iletilen bir yazıda;

"Eser, İcra, Yapım ve Yayınların Kullanılması ve/veya İletilmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik" uyarınca;

1. Türkiye Musiki Eserleri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM),
2. Müzikbir Bağlantılı Hak Sahibi Fonogram Yapımcıları Meslek Birliği (MÜZİKBİR),
3. Bağlantılı Hak Sahibi Fonogram Yapımcıları Meslek Birliği (MÜYAP),
4. Radyo Televizyon Yayımcıları Meslek Birliği (RATEM),
5. Müzik Yapımcıları Birliği (MÜYOBIR)’in

2011 yılı tarifelerini belirleyerek Birliğe ilettiği belirtilmiş; Birlik tarafından yapılacak olan çalışmalar için; tarifelerle ilgili alternatif tekliflerimizin ve tarifelere ilişkin görüş ve önerilerimizin bildirilmesi istenmiştir.

Yazıda ayrıca; söz konusu tarifelere itirazların olması halinde bir örneğini gönderdikleri yetki belgelerinin en geç 18 Ekim 2010 tarihine kadar Birliğe gönderilmesi talep edilmiştir.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği; bu tarifelerin müzakeresi amacıyla;

• Gerek kendi Kanunundan aldığı genel temsil yetkisi,
• Gerekse 5846 sayılı Kanun uyarınca Ekim 2010 sonuna kadar Kültür ve Turizm Bakanlığı’na UZLAŞTIRMA KOMİSYONU kurulması için başvuruda bulunacaktır.

Bu kapsamda; bu tarifelerin müzakeresi için oluşturulacak UZLAŞTIRMA KOMİSYONUNA TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ ARACILIĞIYLA BAŞVURMAK İSTEYEN ÜYELERİMİZCE;

• TOBB adına bağlayıcı nitelikte düzenlenmiş, birer örneği yazı ekinde iletilen iki ayrı Yetki Belgesi (yetki sınırlarını ve talep edilen indirim oranını gösterir şekilde boşlukları doldurmak ve eklerini iliştirmek suretiyle) ve

• TOBB`a hitaben örneği ekli iki nüsha dilekçenin 18 Ekim 2010 Pazartesi gününe kadar Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne iletilmesi talep edilmiştir.

TARİFELER İÇİN TIKLAYINIZ