*MESLEK KOMİTESİ VE MECLİS ÜYELİĞİNE SEÇİLEN ÜYELERİMİZİN DİKKATİNE - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

*MESLEK KOMİTESİ VE MECLİS ÜYELİĞİNE SEÇİLEN ÜYELERİMİZİN DİKKATİNE

1 Nisan 2018 tarihinde yapılan Odamızın Meslek Komitesi ve Meclis Üyeliğine seçilen üyelerimizin dikkatine

Organ Seçimleri Yönetmeliğinin 12’inci maddesi  “Meslek komitesi ve meclis üyeliğine seçilen tüzel kişiler, meslek komitesi ve meclis üyeliği seçimlerinin kesinleşmesinden itibaren bir (1) gün içinde meslek komitesi ve meclis üyeliğinde tüzel kişiyi temsil edecek gerçek kişinin ismini odaya bildirir. Bu süre içinde bildirimin yapılmaması halinde, meslek komitesi ve meclis üyeliği seçimlerinde oy kullanan tüzel kişinin gerçek kişi temsilcisi, yönetim kurulu başkan ve üyeliği seçiminde oy kullanamaz.”

Tüzel kişiler, meslek komitesi ve meclis üyeliğinde kendilerini temsil edecek gerçek kişinin ismini her halükarda seçimlerin kesinleşmesinden itibaren bir ay içinde oda veya  borsaya bildirmek  zorundadır. Bu süre içinde bildirimin yapılmaması halinde, diğer yedek üyeler sırası ile meslek komitesi veya meclis asil üyeliğine çağrılır.

Meslek komitesi ve meclis üyeliğine seçilen tüzel kişiler, kendilerini temsil edecek gerçek kişilerle ilgili yapacakları bildirimi yazılı olarak yapmaları ve bildirilen temsilcinin temsil ve bağlayıcı işlem yapma yetkisinin seçimlerden en az 6 ay öncesini kapsadığını tevsik eden ticaret sicili müdürlüğünden alınmış yetki belgesini bildirime eklemeleri zorunludur.

Bu nedenle Odamızın meslek komitesi ve meclis üyeliğine seçilen tüzel kişilerin aşağıda sunulan dilekçe örneği ve ticaret sicil müdürlüğünden alınmış yetki belgelerini geçici seçim sonuçlarının kesinleşmesinden itibaren 1 gün içinde Odamız Genel Sekreterliğine sunmalarını önemle rica ederiz.

Dilekçe örneğini ekte yer almaktadır.

Dilekçe Örneği