* “MESLEKİ SINAV VE SERTİFİKASYON MERKEZİ” Projesine Start Verilmiştir - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

* “MESLEKİ SINAV VE SERTİFİKASYON MERKEZİ” Projesine Start Verilmiştir

Sayın Üyemiz,

2010 yılı SGK verilerine göre turizm sektöründe Türkiye genelinde 454.802 kayıtlı çalışandan 256.897 kişi ile yaklaşık yiyecek içecek sektöründe %60 çalışan istihdam edildiğini, kayıt dışı turizm çalışanlarını da değerlendirmeye aldığımızda bu rakamın TUİK tarafından açıklanan tahmine göre yaklaşık 1,2 milyon kişiye ulaşarak istihdam üzerinde olumlu etki yaratmaktadır.

Bu kapsamda “İstihdamın Anahtarı: ATSO Mesleki Sınav ve Sertifikasyon Merkezi” adlı projemiz, ülkedeki sınırlı sayıda gerçekleştirilen projelerden biri olup; bölgemiz ve ülkemiz açısından da yiyecek içecek sektöründe tek olma özelliği ile bölgemize ve Türkiye için oldukça önemlidir. ATSO bünyesinde kurulacak olan ve odamızda da şube olarak kurulması öngörülen Mesleki Sınav ve Sertifikasyon Merkezi’nde ulusal meslek standartları ve yeterlilikler doğrultusunda turizmin alt sektörü olan yiyecek ve içecek sektöründe öncelikle Akdeniz ve Ege Bölgeleri’nde daha sonra tüm Türkiye’de ölçme, değerlendirme ve belgelendirme merkezi olarak hizmet vermeye başlayacaktır.

Buna göre:

Projenin hedef grupları, Akdeniz ve Ege Bölgeleri’nde yiyecek ve içecek sektöründe (oteller, restoranlar, barlar ve eğlence mekânları) çalışan ve ilgili okullarda eğitim gören ve mezun olarak sektörde işgücüne dâhil olacak potansiyel servis yöneticileri, servis görevlileri, bar görevlileridir.

Bu amaçla Antalya TSO’nun proje ortağı olarak 12 Haziran Salı günü saat 15’de, odamızda ATSO MESEM tarafından belirlenen ilgili meslek gruplarına yönelik değerlendirme, ölçme ve belgelendirme faaliyetleri siz değerli üyelerimize anlatılacaktır.

Bilgilerinizi ve katılımınızı önemle rica ederiz