Mesleki Yeterlilik Belgesi Sahibi Üyelerimizin Dikkatine - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Mesleki Yeterlilik Belgesi Sahibi Üyelerimizin Dikkatine

Sayın Üyemiz,

TOBB MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezinden alınan bilgilendirmeye dayanarak;

Sınavsız belge yenileme işleminde 2 Ekim 2024 tarihi ve sonrasında süresi geçen adayların 6 ay ek süre ile sınavsız belge yenileme işlemleri yapılamayacaktır. 02 Ekim 2024 tarihinden önce işlemlerini tamamlamaları gerekmektedir.

03.04.2024 tarihli ve 2024/74 sayılı MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi Gözetim ve Belge Yenileme Faaliyetlerine İlişkin Usul ve Esasların 5 inci maddesi gereğince belge yenileme işlemlerinin tamamlanması için son tarih, belgenin geçerliliğinin bitiş tarihidir. Belge sahiplerinin mağduriyet yaşamaması adına ilgili Usul ve Esaslarda aşağıda yer alan Geçici Maddeye yer verilmişti.

“GEÇİCİ MADDE 1- Belgesinin geçerliliğinin bitiş tarihi 1 Ekim 2023 – 1 Ekim 2024 arasında olan belge sahipleri için belge yenileme başvuru dönemi, belgenin geçerliliğinin bitiş tarihinden altı ay önce başlar ve belgenin geçerliliğinin bitiş tarihinden altı ay sonra sona erer.”

Belgesinin geçerlilik tarihi 2 Ekim 2024 ve sonrası olan üyelerimiz hiçbir şekilde belge geçerlilik tarihinden sonra belge yenileme işlemleri yapılamayacaktır. Bu husus göz önünde bulundurularak sonuçlandırılmamış belge yenileme işlemlerinin tamamlanması büyük önem arz etmektedir.

Saygılarımızla,