* Mısır Heyet Ziyareti - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

* Mısır Heyet Ziyareti

Sayın Üyemiz,

TOBB`den alınan bir yazıda DEİK / Türk-Mısır İş Konseyi tarafından 24-27 Ekim 2010 tarihleri arasında TOBB ve DEİK  Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında Kahire’ye bir işadamları heyet ziyareti gerçekleştirileceği bilgisi verilemektedir.

Yazıda devamla, Mısır’ın Türk yatırımcılar açısından yükselen bir ülke konumunda  olduğu, ABD ile olan Serbest Ticaret Anlaşması sayesinde Mısır Nitelikli Sanayi Bölgelerinde üretim yapan tekstil firmalarının ABD’ye gümrüksüz ve kotasız ihracat yapma imkanına sahip olduğu; ayrıca Mısır’ın Doğu ve Güney Afrika Ortak Pazarı (COMESA) ve Büyük Arap Ülkeleri Serbest Ticaret Bölgesi (GAFTA) üyesi olduğu bilgisi verilmektedir.

Bu çerçevede Kahire’nin önde gelen işadamları ile bir araya gelme fırsatı sunan söz konusu ziyarete katılmak isteyen üyelerimizin en geç 3 Eylül 2010 Cuma günü mesai bitimine kadar DEİK’e (Bahar Kavala, Tel: +90 212 339 50 32; Faks: +90 212 270 35 92 e-posta:
bkavala@deik.org.tr ) başvurmaları gerekmekte olup seyahat paket ücreti ve diğer lojistik detayların önbaşvuru yapan firmalara bilahare bildirileceği belirtilmektedir.