MUĞLA İLİ HIFZISSIHHA MECLİSİ KURUL KARARI - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

MUĞLA İLİ HIFZISSIHHA MECLİSİ KURUL KARARI

Muğla İl Umumi Hıfzıssıhha Meclis Kurulu’nun 05/11/2020 tarih ve 2020/95 sayılı kararı gereğince

04.11.2020 tarih ve 2020/94 sayılı alınan İl Umumi Hıfzıssıhha Meclis Kurul Kararı kapsamında belirtilen işyerleri için getirilen en geç 22:00’da kapanma zorunluluğundan aşağıdaki işyerlerinin muaf olduğu bildirilmiştir:

-Yerleşim birimleri sınırlarında kalmamak kaydıyla karayolları kenarlarında bulunan ve seyahat edenlerin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik dinlenme tesislerinde bulunan işyerleri

-Sadece yolculara ve havaalanı çalışanlarına servis sağlayacak şekilde havaalanlarında bulunan işyerleri

-Sadece konaklama yapan müşterilerine yönelik olmak üzere otel, motel, pansiyon ve benzeri konaklama tesisleri

uygulamadan muaf tutulacaktır.

Kararda ayrıca; uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyete neden olunmaması, alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilmesi ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına karar verildiği bildirilmiştir.

İlgili üyelerimize önemle duyurulur.