Müzik Kullanımı Bakımından Meslek Birliklerinin Telif Lisanslama Faaliyetleri Hk. - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Sayın Üyemiz,

TOBB’dan Odamıza gelen yazıda; Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü’nden Birliğimize intikal eden E-48942949-255.99- 5629426 sayılı; kafe, restoran gibi yeme-içme tesisleri, eğlence tesisleri, spor tesisleri, alışveriş merkezi ve mağazalar ile radyo televizyon kuruluşları vb. işletmeler açısından “Müzik Kullanımı Bakımından Meslek Birliklerinin Telif Lisanslama Faaliyetleri” konulu çevrimiçi bir bilgilendirme/ değerlendirme programı yapılmasına ilişkin yazıda; 01.11.2023 tarihli ve 32356 (mükerrer) sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan ve 2024 – 2028 dönemini kapsayan 12 nci Kalkınma Planı kapsamında hazırlanan 2024 yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programında yer alan 566.2 no’lu tedbir kapsamında “Ticaret ve esnaf odalarıyla işbirliği içerisinde kamuoyu bilinçlendirme faaliyetlerinin yapılması” öngörülmüştür.

Bu çerçevede; kafe, restoran gibi yeme-içme tesisleri, eğlence tesisleri, spor tesisleri, alışveriş merkezi ve mağazalar ile radyo televizyon kuruluşları vb. işletmeler açısından “Müzik Kullanımı Bakımından Meslek Birliklerinin Telif Lisanslama Faaliyetleri ” konulu çevrimiçi bir bilgilendirme/değerlendirme programı yapılması planlanmaktadır.

Anılan program, 25 Eylül 2024 Çarşamba günü, saat 14:30’da Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü ve müzik meslek birlikleri temsilcilerinin katılımıyla Cisco Webex video konferans programı üzerinden çevrimiçi gerçekleştirilecektir. Toplantı saatinde https://kultur.webex.com/meet/telif web linkine tıkladığınızda direkt katılım sağlanması mümkündür.

Bilgilerinize sunarız.