* NACE Faaliyet Kodları Hakkında - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

* NACE Faaliyet Kodları Hakkında

19/01/2005 tarihli ve 25705 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmış bulunan Odalarda/Ticaret Borsalarında Mesleklerin Gruplandırılması Hakkında Yönetmeliklerin 03/06/2012 tarihli ve 29312 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan değişik geçici 3. Maddeleri uyarınca, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne bağlı oda/borsa üyelerinin faaliyet kodlarını ve buna bağlı olarak meslek gruplarını belirleme görevi Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne verilmiştir.

Bu çerçevede, TOBB’ce belirlenen faaliyet kodlarının üyelere tebliğ edilmesi işlemlerine başlanılmıştır. Üyelerin kendilerine tebliğ edilen faaliyet kodlarına yapacakları itirazlarda;

·         Odadan veya TOBB’un http://www.tobb.org.tr/faaliyet web adresinden temin edilerek doldurulacak “Faaliyet Kodu İtiraz Başvuru Formu” ile itiraz yapılacaktır. Bu form doldurulmadan veya bu formdaki bilgileri içermeyen itirazlar kabul edilmeyecektir.

·         İtirazın, faaliyet kodunun üyeye tebliğinden itibaren 10 günlük süre içinde TOBB’un evrak kaydına girmesi zorunludur. Bu süreyi aştıktan sonra posta ile veya şahsen TOBB’ye ulaştırılan itirazlar kabul edilmeyecektir.

·         Faks ve e-posta ile gelen itirazlar işleme konulmayacaktır.

·         İadeli taahhütlü posta ile yapılan itirazlarda, itiraz süresinin hesabında postaya verilme tarihi esas alınacaktır.

·         İtirazlarda, Faaliyet Kodu İtiraz Başvuru Formu ekinde;

*Faaliyet Kodu İtiraz Başvuru Formunu imzalayan firma yetkilisine ait imza sirkülerinin aslı veya noter onaylı sureti ile SMMM/YMM imza, kaşe ve mührünün yer alması zorunludur. Buna havi olmayan itirazlar kabul edilmeyecektir.

·         İtiraz süresi içinde Gelir İdaresi Başkanlığı’na düzeltme beyannamesi verilerek faaliyet kodunun değiştirilmesi halinde, bu değişikliği tevsik eden belge eklenecektir. Bu ekleri havi olmayan itirazlar kabul edilmeyecektir.

Yapılacak itirazlar hakkındaki soruları cevaplamak üzere 444 62 23 numarasından ulaşılacak bir çağrı merkezi bulunmaktadır.