* Pazar Araştırma ve Pazar Giriş Desteği Hakkında - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

* Pazar Araştırma ve Pazar Giriş Desteği Hakkında

·       Yurt Dışı Pazar Araştırması Desteği

Desteğin Amacı

Şirketlerin ürünleri ve/veya sektörleriyle ilgili olarak gerçekleştirdikleri yurt dışı pazar araştırması gezilerine ilişkin belli giderlerin limitler dâhilinde karşılanmasıdır.

Kimler Yararlanabilir

Türkiye`de sınaî ve/veya ticari faaliyette bulunan şirketler ile yazılım sektöründe faaliyet gösteren şirketler.

(Şahıs firmaları söz konusu destekten faydalanamaz)

Sağlanan Destekler

1.Ulaşım: Uluslararası ve şehirlerarası ekonomi sınıfı uçak, tren, gemi, otobüs bileti ücretleri ile günlük 50$`ı gezi başına 500$`ı aşmayan araba kiralama ücreti.

2.Konaklama: Şirket başına günlük maksimum 300 $ (oda + kahvaltı).

Destek Tutarı

Gezi başına en çok 7.500$ (Harcamaların %70`i ödenir; Her takvim yılı içerisinde şirket başına en fazla 10 yurt dışı pazar araştırması gezisi desteklenir).

Ülke Sayısı ve Süresi

Bir takvim yılı içerisinde aynı ülkeye yönelik en fazla 2 adet yurt dışı pazar araştırması gezisi desteklenir. Bir yurt dışı pazar araştırması gezisi, coğrafi konumu birbirine yakın olmak kaydıyla en fazla 3 ülkede yapılabilir. Söz konusu pazar araştırması gezisi en az 2, yol hariç en fazla 10 gün olabilir.

Başvuru Süresi

Desteğe ilişkin ilk ödeme belgesi tarihi esas alınarak en geç 6 (altı) ay içerisinde başvuru belgeleri (Bakınız Ek A) ile İGEME`ye başvurulması gerekmektedir.

Araştırmacı Sayısı                                       Yetkili Kuruluş

En fazla iki kişidir.                                      DTM - Dış Ticaret Müsteşarlığı

Uygulamacı Kuruluş

İGEME - İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi

·       Rapor Desteği

Desteğin Amacı

Yurt dışına yönelik pazara giriş stratejileri ve eylem planlarının oluşturulabilmesi amacıyla uluslararası kuruluşlara yaptırılan ve satın alınan sektör, ülke, yabancı şirket veya marka odaklı raporlara (mali ve hukuki raporlar dahil) ilişkin giderlerin limitler dahilinde karşılanmasıdır.

Şirketler

(Şirket: Türk Ticaret Kanunu’nun 136’ncı maddesinde belirtilen kolektif, komandit, anonim, limited ve kooperatif şirketleri)

Sağlanan Destekler

Uluslararası kuruluşlara yaptırılan ve satın alınan sektör, ülke, yabancı şirket veya marka odaklı raporlara ilişkin giderler.

Destek Tutarı

Rapor ve danışmanlık için şirketler %60 oranında ve yıllık en fazla 200.000 ABD Dolarına kadar desteklenir.

Başvuru Süreci

Ön Onay Başvurusu:

Rapor desteğinden yararlanmak isteyen şirketlerin EK BR-1 ve rapora ilişkin hizmet sağlayacak uluslararası kuruluşun daha önce benzer nitelikte hazırlamış olduğu rapor örneği ve/veya hazırlanacak raporun taslağıyla birlikte İGEME`ye müracaat etmeleri ve satın alınması planlanan sektör, ülke, yabancı şirket veya marka odaklı raporlar (mali ve hukuki raporlar dahil) ve raporu hazırlayan uluslararası kuruluş için İGEME`nin ön onayını almaları gerekmektedir.

Müsteşarlık tarafından 2006/4 sayılı `Türk Ürünlerinin Yurt Dışında Markalaşması, Türk Malı İmajının Yerleştirilmesi ve TURQUALITY®`nin Desteklenmesi Hakkındaki Tebliğ`e ilişkin Uygulama Usul ve Esaslarının 51 inci maddesinin (b) bendine göre yetkilendirilmiş 1 inci ve 2 nci grup danışmanlık firmaları listesine TURQUALITY web sitesinden ulaşabilirsiniz.

Ön Onay Sonrası Başvuru:

Rapor desteği ön onay başvurusunda bulunan şirket veya İşbirliği Kuruluşlarının İGEME`nin ön onayını müteakip EK BR`de belirtilen ön onay sonrası başvuru belgelerini ilk ödeme belgesi tarihinden itibaren en geç 6 (altı) ay içerisinde doğrudan veya posta ile İGEME`ye ibraz etmeleri gerekmektedir.

Yetkili Kuruluş                             Uygulamacı Kuruluş

DTM - Dış Ticaret Müsteşarlığı        İGEME

·       E-ticaret Sitelerine Üyelik Desteği

Desteğin Amacı

Ürünlerin yurt dışına elektronik ortamda pazarlanabilmesi amacıyla Müsteşarlıkça uygun görülen ve nihai tüketiciye yönelik olmayan e-ticaret sitelerine üyelik giderlerinin limitler dahilinde karşılanmasıdır.

Kimler Yararlanabilir

Türkiye`de sınai ve/veya ticari faaliyette bulunan şirketler.

Destek Tutarı

Müsteşarlıkça uygun görülen ve nihai tüketiciye yönelik olmayan e-ticaret sitelerine üyelik giderleri, şirketler için %70 oranında ve yıllık en fazla 10.000 ABD Dolarına kadar desteklenir. Firmalar en fazla 5 e-ticaret sitesi için ve e-ticaret sitesi başına en fazla 3 yıl süresince yararlanabilir.

Yetkili Kuruluş

DTM - Dış Ticaret Müsteşarlığı

Uygulamacı Kuruluş

İGEME (Ön onay alınması gerekmektedir)