PAZARA GİRİŞTE DİJİTAL FAALİYETLERİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA KARAR - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

PAZARA GİRİŞTE DİJİTAL FAALİYETLERİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA KARAR

27 Mayıs  2020 tarih ve 31137 nolu Resmi Gazetede yer alan 2573 nolu Cumhurbaşkanı Kararı ile ‘’Pazara Girişte Dijital Faaliyetlerin Desteklenmesi Hakkında Karar’’ yürürlüğe girmiştir.

Bu çerçevede,

• Şirketlerin genelgede düzenlenen şartları haiz ve bakanlıkça onaylanan uluslararası e-ticaret sitelerine üyelik giderleri % 60 oranında ve e-ticaret sitesi başına 8 bin TL'ye kadar desteklenecektir. Bu destek her takvim yılı başında TÜFE ve Yİ-ÜFE ortalaması oranında güncellenecektir. Şirketler, bu destekten en fazla 3 e-ticaret sitesi için ve e-ticaret sitesi başına en fazla 2 yıl yararlanabilecektir. Bu madde kapsamındaki destek oranı, 31/12/2020 tarihine kadar gerçekleştirilecek üyelik giderleri için %80 olarak uygulanır.
  • Bakanlık koordinasyonunda iş birliği kuruluşlarınca düzenlenen sanal ticaret heyeti faaliyetlerine ilişkin genelgede belirtilen giderler ile İhracat Genel Müdürlüğü tarafından uygun görülen uluslararası niteliği haiz sanal fuarlara katılımcıların iştirak etmelerini sağlamak üzere iş birliği kuruluşlarınca düzenlenen sanal fuarlara katılım organizasyonlarına ilişkin genelgede belirtilen giderler yüzde 50 oranında ve faaliyet başına 50 bin dolara kadar desteklenecektir. İhracat Genel Müdürlüğü tarafından uygun görülen işbirliği kuruluşlarınca düzenlenen sanal fuar organizasyonlarına dair genelgede belirtilen giderlere, yüzde 50 oranında ve faaliyet başına 100 bin dolara kadar destek verilecektir.

“Pazara Girişte Dijital Faaliyetlerin Desteklenmesi Hakkında Karar” 27 Mayıs 2020 tarihinde yürürlüğe girmiş olup, ilgili karar ekte bilgilerinize sunulmaktadır.

Tüm üyelerimize duyurulur.

PAZARA GİRİŞTE DİJİTAL FAALİYETLERİN DESTEKLENMESİ HK.