* Polonya Varşova Borsası’nda Halka Arz: Türk Şirketlerine Finansman Fırsatları Toplantısı [DEİK] - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Sayın Üyemiz,

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’ndan (DEİK) alınan bir yazıda; şirketlerimizin uluslararası rekabet gücüne kavuşması, küresel şirketler arasında yer almaları ve  büyümeleri için ihtiyaç duydukları kaynaklara ulaşması, aile şirketlerinin halka açılarak sürdürülebilirliklerinin ve devamlılıklarının sağlanmasına hem şirketlerimizin hem de ülkemizin büyümesine katkıda bulunmak amacıyla Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) /  Türk – Polonya İş Konseyi, Varşova Borsası (Warsaw Stock Exchange - WSE) ve Türk - Polonya Ticaret Odası işbirliği ile “Varşova Borsası’nda Halka Arz: Türk Şirketlerine Finansman Fırsatları” konulu toplantının  24 Mayıs 2010 tarihinde İstanbul TOBB Plaza’da düzenlenmesinin öngörüldüğü ifade edilmektedir.

Yazıda devamla, Orta ve Doğu Avrupa’nın lider borsası ve finansal merkez olma amacıyla yola çıkan WSE’nin, Türk firmalarına finansman sağlamak istediği ve şu anki yapısıyla gerek halka arz edilmiş Türk şirketlerinin ikinci halka arzını gerekse de 2007 yılında kurulan NewConnect piyasası ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler (KOBİ) özellikle hızlı büyüyen bilgi teknolojileri, telekomünikasyon ve bilişim, yazılım, ilaç sektöründe faaliyet gösteren şirketler başta olmak üzere KOBİ’lerin halka arzını hedeflediği bildirilmektedir.

Yazıda ayrıca, WSE son iki yıldır Avrupa Birliği ülkeleri içinde, Londra’nın ardından en büyük ikinci halka arz piyasası unvanını elinde tutmakta olduğu, 198 milyar Avro’yu aşan piyasa değeri ile AB’nin 4. büyük borsası olan WSE’nin, son yıllarda yaptığı atakla halka açık yabancı şirket sayısını da hızla artırdığı belirtilmekte olup, geçen seneye göre halka arz olan şirket sayısı yüzde 15 artan Varşova Borsası’nda halka açık 379 şirketten 23’ünün yabancılara ait olup bu şirketlerin piyasa değerinin 80.3 milyar Avro’nun üzerinde olduğu ifade edilmektedir.

Bu çerçevede, Türk firmaları için önemli bir fırsat sunan söz konusu toplantıya katılmak isteyen üyelerimizin ekte yer alan katılım formunu doldurarak, katılım formunu ve toplantı katılım ücreti olan 60 TL’nin (DEİK üyesi olmayan firmalar için 100 TL)  DEİK İş Bankası, Beyoğlu Şubesi (Şube kodu: 1011) IBAN TR930006400000110111701498 , 1701498  nolu hesabına yatırıldığını gösteren dekontla birlikte en geç 21 Mayıs 2010 tarihi saat 12:00’e kadar  DEİK’e (Adem Kula; Tel: 0212 339 5083; Faks:  0212 270 3784; E-Posta: akula@deik.org.tr) iletmeleri gerekmektedir.

Bilgilerinize sunarım.

EKLER: