PORTÖR MUAYENESİ ZORUNLULUĞU KALDIRILDI - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

PORTÖR MUAYENESİ ZORUNLULUĞU KALDIRILDI

TOBB tarafından Odamıza gönderilen bilgilendirme yazısı çerçevesinde edindiğimiz bilgiye göre, portör muayenesi zorunluluğu kaldırılıp yerine hijyen eğitimi alma zorunluluğu getirilmiştir.

1593 sayılı Hıfzısıhha Kanunu'nda portör muayenesi olarak bilinen sıhhi raporu zorunlu tutan 126. madde 11.10.2011 tarihinde değiştirilmiş ve çalışanların sıhhi rapor yerine "hijyen konusunda meslek ve faaliyetin gerektirdiği eğitimi"  05.07.2014 tarihine kadar alınması zorunlu kılınmıştır.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin 31.12.2013 tarih ve 26652 sayısında belirtilen Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı’nın yazısı;

1593 Umumi Hıfzıssıhha Kanunun ekte belirtilen maddeler uyarınca, anılan iş yerlerinin 05/07/2014 tarihine kadar hijyen eğitimi alması zorunlu kılınmıştır. Bu kapsamda belirtilen eğitimlerin alınması yine belirli yerlerden alınabilecektir. Söz konusu eğitimler için İlçe Halk Eğitim Merkezlerinde ve Mesleki Eğitim Merkezlerine başvurmaları ÖNEMLE duyurulur.

Ekler:

1-)Hijyen Eğitimi Yönetmeliği'nden ilgili maddeler