* REACH-Aylık Bülten - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

* REACH-Aylık Bülten

Sayın Üyemiz,

Bilindiği üzere, AB’nin 1907/2006 sayılı REACH Tüzüğü (Kimyasalların Kaydı, Değerlendirilmesi, İzni ve Kısıtlanması) 1 Haziran 2007’de yürürlüğe girmiştir. Ülkemizin AB’ye üyelik süreci ve kimya sektörü ihracatımızın yarısına yakın bir kısmının AB ülkelerine yapıldığı göz önüne alındığında, REACH Tüzüğü ülkemiz kimya sektörünün ve kimyasal hammaddenin girdi olarak kullanıldığı tüm sektörleri yakından ilgilendirmektedir.

Diğer taraftan, 1272/2008 sayılı CLP Tüzüğü de (Maddelerin ve Karışımların Sınıflandırılması, Etiketlenmesi ve Ambalajlanması hakkında) 20 Ocak 2009 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Tüzük kapsamında, AB üyesi ülkelerde kimyasal madde ve karışım üreten veya ithal eden firmaların bu madde ve karışımları CLP Tüzüğü usul ve esaslarına göre sınıflandırma, etiketleme ve ambalajlama yükümlülüğü bulunmaktadır.

Dış Ticaret Müsteşarlığı’na bağlı İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (İMMIB)’ nin yazısında; REACH ve CLP Yardım Masasının http://reach.immib.org.tr/web/dokumanlar adresinde, ülkemizden AB’ye ihracat yapan/yapacak olan ya da ihracata yönelik tedarik hizmeti veren firmalarımızın REACH ve CLP Tüzükleri’nden kaynaklanan yükümlülüklerini yerine getirmelerine yardımcı olacak bilgilerin ve önemli gelişmelerin derlendiği aylık bültenlerin yer aldığı ifade edilmektedir.

İlgili üyelerimize duyurulur

Saygılarımızla,