* Reeskont-TL Kredi Faiz Oranlarında Düzenleme - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

* Reeskont-TL Kredi Faiz Oranlarında Düzenleme

Sayın Üyemiz,

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın “İhracat Reeskont Kredisi Uygulama Talimatı” uyarınca 5,5 Milyar ABD Doları tutarındaki limit çerçevesinde Türk Eximbank’a döviz olarak aktarılan kaynağın Reeskont Kredisi-TL programı kapsamında ihracatçılarımıza Türk Lirası cinsinden de kullandırılmakta olduğu belirtilmekte olup, uygulanan faiz oranının programa olan talepteki yoğunluğa ve piyasa faizlerinde gözlemlenen gelişmelere bağlı olarak güncellenmesi ihtiyacı doğmuştur.

Bu kapsamda, piyasa faiz oranlarında ve işlem maliyetlerinde yaşanan artış/azalışlar dikkate alınarak her haftanın son iş günü, bir sonraki hafta için geçerli olacak Reeskont Kredisi-TL faiz oranlarının belirlenerek Türk Eximbank‘in internet sayfasında yayınlanacaktır. Yeni faiz oranlarının 25.07.2013 tarihinden itibaren kullandırılacak Reeskont-TL Kredileri için geçerli olup ve firmaların detaylı bilgiye ve kendilerine en yakın şube veya irtibat bürosunun iletişim bilgilerine www.eximbank.gov.tr sayfasından ulaşabilecektir.