* Rusya`nın Dünya Ticaret Örgütü’ne Katılımı Konferansı Hk. - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

* Rusya`nın Dünya Ticaret Örgütü’ne Katılımı Konferansı Hk.

Sayın Üyemiz,

Küresel ticaret ve ekonomik faaliyetlerde öncü rolü bulunan ülkelerden birisi olan Rusya Federasyonu’nun (RF), Eylül 2012 tarihinden itibaren Dünya Ticaret Örgütü’ne (DTÖ) katılması ile, Türkiye’nin bu ülke ile olan ikili ekonomik ve ticari ilişkileri bakımından yeni bir dönem oluşacaktır.

Bu itibarla, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından, 11 Haziran 2013 tarihinde, İstanbul’da, Grand Cevahir Otel’de, Türk ve Rus iş çevreleri arasında daha yakın ve kurallara dayalı sürdürülebilir bir iş ilişkisinin geliştirilmesi amacıyla, RF’nin DTÖ üyeliğinin ve etkilerinin yanında, izlenecek stratejilerin de ele alınacağı, yaklaşık 300 kişilik uluslararası bir konferans düzenlenecektir.

Konferansa, Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Hayati YAZICI, Moskova Büyükelçimiz Sayın Aydın SEZGİN, Rusya’nın DTÖ’ye Katılım Başmüzakerecisi Sayın Maxim MEDVEDKOV ile müzakere sürecinin her aşamasında görev alan ve mevcut mevzuatın şekillenmesini sağlayan DTÖ yetkililerinin, bu konuyu izleyen saygın düşünce kuruluşlarının en üst düzey yetkililerinin ve iş dünyasının önemli isimlerinin katılımlarının beklenmektedir.

Söz konusu Konferansın programına, katılım formuna ve “RF’nin DTÖ’ye Katılımının Türk-Rus Ticaretine Olası Etkileri” konulu rapora TOBB web sitesi (www.tobb.org.tr) sağ panelinde “Hizmetler” başlığı altındaki “Uluslararası İş İmkânları/Yurt İçi Etkinlikler” bölümünden de ulaşılabilir.

Katılım Formu
Taslak Program