*Sağlıklı İşyeri Stresi Yönetir-“Avrupa İyi Uygulama Örnekleri Ödülleri Yarışması” Hk. - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Değerli Üyelerimiz,

TOBB tarafından gönderilen 18.08.2014 tarih, 15950 sayılı yazıda,

İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü ile Avrupa İş Sağlığı ve Güvenliği Ajansı (EU-OSHA) işbirliğinde 2014-2015 yıllarında ülkemizde “Sağlıklı İşyerleri Stresi Yönetir” konu başlıklı kampanya yürütüleceği, bu kampanya çerçevesinde gerçekleştirilecek faaliyetler kapsamında işyerlerinde iyi uygulamaların özendirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla,“Avrupa İyi Uygulama Ödülleri Yarışması” nın düzenleneceği bildirilmektedir.

Bu yarışmada işyerlerinde stres ve psikososyal risklerin başarıyla yönetilmesine yönelik güçlü bir taahhüt ve katılımcı bir yaklaşım ortaya koyan ve psiko-sosyal risklerin değerlendirilmesini vurgulayan iyi uygulama örnekleri Türkiye çapında toplanarak değerlendirilecek ve ulusal düzeyde seçilen en iyi iki örneğin EU-OSHA’ya gönderileceği ve ülkemizi Avrupa’da temsil etme fırsatı yakalanacağı ifade edilmektedir.

Söz konusu yarışmaya katılmak isteyen üyelerimizin iyi uygulama örneklerini en geç 15 Eylül 2014 tarihi mesai bitimine kadar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü’ne iletilmesi gerekmektedir.

Konu hakkında detaylı bilgi ve başvuru formuna aşağıdaki linkten ulaşılabilir.

"http://www.csgb.gov.tr/csgbPortal/isggm.portalpage=haber&id=saglikli_isyerleri"