* Şams Büyükelçimizin Homs Valisiyle Yaptığı Görüşme Hakkında [TOBB] - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

* Şams Büyükelçimizin Homs Valisiyle Yaptığı Görüşme Hakkında [TOBB]

Sayın Üyemiz,

TOBB’den alınan bir yazıda, Şam Büyükelçimizin Suriye’nin çeşitli vilayetlerine yaptığı ziyaretler çerçevesinde 15 Nisan 2010 tarihinde Homs Valisi İyyad Ghazal ile görüştüğü; söz konusu görüşmede Vali Ghazal’ın, kendi yetkisinde olan her  alanda Türkiye ile işbirliği yapmaya hazır olduğunu vurguladığı ve bazı somut projeler hakkına bilgi verdiği belirtilmektedir.

Bu projelerin bazıları şunlardır:

• Homs hastanesinin yeni binasının kaba inşaatı tamamlanmış, tefrişi, tıbbi malzemesi vs. ile tam teşekküllü bir hastane olmak üzere ekipman donanımı için ihaleye açılması planlanmaktadır. Türk firmalarının da ihaleye katılması arzu edilmektedir.
  • Tedmur’daki (Palmyra) deve yarış pisti, at yarışlarının da yapılabileceği bir hipodroma dönüştürülecektir. Bu konuda Türk firmaları ile temas edilmek istenmektedir.

Ayrıca, Büyükelçiliğimizden alınan bilgide, Homs Valiliğinin Suriye’deki diğer Valilikler ve Bakanlıkların aksine zengin bir bütçeye sahip olduğu ve ödeme sıkıntısının bulunmadığı belirtilmektedir.