* Sanayi İşletmelerinin Dikkatine - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

* Sanayi İşletmelerinin Dikkatine

Sayın Üyemiz,

6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunu uyarınca Bilim. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğünce Sanayi Sicil Belgesi düzenlenen sanayi kuruluşlarının aynı kanunun 5. maddesi gereğince belgelerini hangi tarihte alırlarsa alsınlar mutlaka her yılın ilk dört ayı içerisinde “ Yıllık İşletme Cetveli” verme ve her iki yılda bir belgelerini vize yaptırma mecburiyeti bulunmaktadır.

06.05.2005 tarih ve 25100 sayılı Resmi gazetede yayımlanan bazı kanunlardaki cezaların idari para cezasına dönüştürülmesine dair kanunun 1 inci maddesinin 19.1ıkrası gereği; Sanayi İşletmelerinin, Sanayi Sicile tescil ettirmeyenlere. Sanayi Sicil Belgelerinde beyannamelerdeki değişiklikleri kapanma, faaliyete geçme hallerini zamanında ilgili mercilere bildirmeyenler veya Yıllık İşletme cetvelini zamanımda İl Müdürlüğüne vermeyenlere para cezası uygulanır denilmektedir.

Yıllık İşletme cetvelini 30.04.2013 tarihine kadar Sanayi İl Müdürlüğüne ulaştırmayanlara İl Müdürlüğünce para cezası uygulanacaktır. Bu nedenle Sanayi Sicile kayıtlı işletmelerin en geç 30.04.2013 tarihine kadar Yıllık İşletme Cetvellerini İl Müdürlüğüne veya http://www.sanayi.gov.tr web adresine vermeleri, vize süresi dolanların vizelerini yaptırmaları gerekmektedir.

S.S. Sistemi Kullanıcı Klavuzu