SANAYİ SİCİL BELGESİ BULUNAN ÜYELERİMİZİN DİKKATİNE - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

SANAYİ SİCİL BELGESİ BULUNAN ÜYELERİMİZİN DİKKATİNE

T.C. Muğla Valiliği Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğünden Odamıza gelen 12/04/2017 tarih ve E.745 sayılı yazıda;

6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunun 5. Maddesinin 1. Fıkrasındaki “Sanayi işletmeleri bir seneki faaliyetlerini, İktisat ve Ticaret Vekâletince hazırlanacak numunesine göre dolduracağı senelik işletme cetvellerinde göstermeye ve bu yazılı olduğu veçhile İktisat ve Ticaret Vekâletine göndermeye mecburdurlar.”  hükmü gereğince, Sanayi Sicil kaydı bulunan firmalarımızın 2016 yılı Yıllık İşletme Cetvellerini Nisan ayı sonuna kadar T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın www.sanayi.gov.tr web sayfasında 'E-hizmetler Bölümü'nde yer alan 'Sanayi Sicil Bilgi Sistemi'ne girmeleri gerekmektedir.

Sisteme; kullanıcı adı ve şifre ile giriş yaptıktan sonra, açılan sayfada yer alan 'Kayıtlı İşletmelerim' menüsü altındaki ' Yıllık İşletme Cetvelleri' bölümünde Sanayi Sicil Belgesi numarası ile şirketi seçerek giriş yapılmaktadır.

Sanayi sicil belgesi olan işletmelerin 6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunu'nun 9. Maddesine göre idari para cezasına maruz kalmamaları için firmalarına ait 'Yıllık İşletme Cetveli' bilgilerini sisteme eksiksiz girmeleri önemle duyurulur.