* Sanayi Sicil Belgesi ve Yıllık İşletme Cetveli Verilmesi Hakkında - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

* Sanayi Sicil Belgesi ve Yıllık İşletme Cetveli Verilmesi Hakkında

Sayın Üyemiz,

6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunu gereği Sanayi Sicil Belgesi almış sanayi işletmelerinin 2011 yılına ait faaliyetleri ile ilgili bilgilerin yer aldığı Yıllık İşletme Cetvelleri`nin, 30 Nisan 2012 tarihi mesai bitimine kadar, Kanunun 8 inci maddesi gereği sanayi işletmesi sahibi hakiki şahıs ise bunlar veya var ise işletme müdürleri, hükmü şahıs olduğu takdirde işletme müdürleri tarafından aşağıda belirtildiği şekilde verilmesi gerekmektedir.

1)          Müdürlüğün internet adresi http://mugla.sanayi.gov.tr temin edecekleri veya Bakanlığın web sayfası (www.sanayi.gov.tr) "Hizmetlerimiz" başlığı altında sırasıyla "Üretici ve Sanayicilere Verilen Hizmetler", "Sanayi Sicil Belgesi Hizmetleri", açılan sayfada "Sanayi Sicil Belgesi Nasıl Alınır" bölümünde yer alan dosyalardan Yıllık İşletme Cetveli doldurularak bir dilekçe ekinde Muğla Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğüne verilmesi gerekmektedir.

veya,

2)          Bakanlığın web sayfası (sanayi.gov.tr) "E-Hizmetler Bölümü" başlığı altında bulunan "Yıllık İşletme Cetvelleri " linki kullanılarak Yıllık İşletme Cetveli bilgileri elektronik ortamda girilir. Yıllık İşletme Cetveli`ni süresi içinde vermeyenlere Kanunun 9 uncu maddesi gereği Bakanlık tarafından 616TL (altıyüzonaltı ) idari para cezası uygulanır.

SANAYİ SİCİL BELGESİ VİZESİ:

Sanayi Sicil Belgesi veriliş tarihi (gün, ay, yıl) itibariyle iki yılda bir vize edilmektedir. Sanayi işletmeleri; kamu kurum ve kuruluşları ile olan ilişkilerinde ( sanayi aboneliğinden elektrik kullanma, KDV iadesi gibi) sorun yaşamamaları için, Sanayi Sicil Belgesi`nin süresi içinde Vize yapılması konusunda, gerekli dikkati göstermelidir.

SANAYİ İŞLETMELERİNİN BİLDİRİM YÜKÜMLÜLÜĞÜ:

6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunu`nun 4 üncü maddesi gereği, verilen beyannamelerde meydana gelen değişiklikleri (unvan, adres değişikliği, ürün değişikliği veya ilavesi gibi), kapanma ve faaliyete geçme durumlarını 1(bir) ay içinde Müdürlüğe bildirmeyenler hakkında, Kanunun 9 uncu maddesi gereği Bakanlık tarafından 616 TL ( altıyüzonaltı), doğru beyanda bulunmayanlara Kanunun 11 inci maddesi gereği 1.232 (binikiyüzotuziki) TL idari para cezası uygulanacaktır.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü Muğla Valiliği Hizmet Binası Giriş Kat 48000 - MUĞLA

Tel: 0(252)214 18 90 Faks: 0(252)214 10 47

e-posta: stmmuglail@sanayi.gov.tr