Sanayi Tesislerinde Elektrik Kesintilerine İlişkin İngilizce Mektup - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Sanayi Tesislerinde Elektrik Kesintilerine İlişkin İngilizce Mektup

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü, sanayi tesislerinde yapılan elektrik kesintileri sebebiyle sanayicilerin ihtiyaç duymaları halinde yabancı muhataplarına iletmeleri için İngilizce olarak hazırlanan resmi mektup yayımladı.

Ayrıca kurumdan yapılan açıklamada elektrik kesintilerine ilişkin sebepler anlatılarak şu ifadelere yer verildi;

“Malumları olduğu üzere, pandemi sonrasında ekonomik toparlanma ile birlikte yükselen sanayi üretimi ve küresel ısınma nedeniyle alternatif kaynaklarından üretilen enerjinin azalması tüm dünyada enerji tedarik sisteminde sorunların oluşmasına sebep olmuştur.

Ülkemizin en önemli doğalgaz tedarikçilerinden İran’dan gelen doğalgaz hattında yaşanan teknik arıza nedeniyle doğalgaz arzındaki azalma hem doğalgaz hem de elektrik tüketiminin planlama dahilinde azaltılması gereğini ortaya çıkarmıştır. Bu nedenle sanayi kuruluşlarımızın doğal gaz ve elektrik kullanımında kesinti ihtiyacı hasıl olmuştur.

Bakanlığımız konuyla ilgili paydaşlar ile süreci yakından takip ederek gerekli çalışmaları yapmış, kesinti planlaması yapılmış ve aboneler bilgilendirilmiştir. Bu bağlamda, sanayicilerimizin ihtiyaç duyması halinde yabancı muhataplarına iletmeleri için hazırlanan resmi mektup ekte yer almaktadır.”

Ekte yer alan mektubu PDF olarak indirebilirsiniz.

sanayi-tesislerinde-elektrik-kesintileri-hk-mektup.pdf